معرفی گل داوودی و خواص چای آن
گل داوودی
نام انگلیسی: Chrysanthemum
نام علمی: sp . Chrysanthemum
خانواده: Asteraceae
زادگاه: کوه های بیرنه، آسیا و شمال شرقی اروپا
اسامی دیگر: گل مینا
داوودی یکی از محبوبترین گل های جهان است. این محبوبیت بی دلیل نیست، داوودی تنوع زیادی در رنگ، شکل و اندازه دارد و در گلدان هم به مدت طولانی ( بین ۱۴ تا ۲۱ روز) باطراوت باقی میماند.
گلی شیک و خاطره انگیز است و حدود ۲۰۰۰ سال است که این گل، هر سال زیباتر از سال قبل رشد می کند و در اوایل پاییز رنگ و نشاط بینظیری به محیط میدهد. گل داوودی یکی از مهمترین گلها برای تزیین دسته گل عروس و گل یقه کت داماد است.
%201.jpg)
بعضی از انواع داوودی، فقط یک لایه گلبرگ دارند، اما نوع دیگر که محبوبتر هستند از تعداد زیادی گلبرگ در چند طبقه تشکیل شده و شکل زیبایی دارند. در مجموع هر دو نوع از داوودی بسیار زیبا هستند که با ترکیب شدن با سایر گلها دسته گلی زیبا را بهوجود میآورند.
تولید هیبرید تجاری جهت اصلاح داوودیها هنوز هم در آمریکا، آسیا و اروپا ادامه دارد. با اینکه گل داوودی بعنوان یک گل واحد شناخته شده ولی باید توضیح داد که این گل از یک دسته گل بهم فشرده تشکیل شده که هر کدام از این گل ها کلیه اعضاء و قسمتهای مختلف گل مانند گلبرگ، پرچم، مادگی و کلاله را دارا می باشند.
این گل زیبا متعلق به آسیا و نقاط شمال شرق اروپاست. اکثر گونه های آن از آسیا شرقی و بخصوص چین سرچشمه گرفته اند،گل داوودی برای نخستین بار در قرن پانزدهم، و در طبیعت چین کاشته شد.
این گل حدودا از سال ۱۷۹۸ به یک گیاه مهم در آمریکا تبدیل شد و با ایفا کردن نقشی مهم در تزیین سطوح شهری و محیطهای عمومی، جای خود را بین مردم باز کرد و کم کم به یک گل مهم در آن کشور تبدیل شد.
انواع مختلف گل داوودی:
1) گل داوودی چینی (Chrysanthemum cinerariifolium):
قدش بلند با کلاپرکهای میانه یا بزرگ و منظم.
2) گل داوودی ماکزیموم (maximum Chrysanthemum):
با گل های خیلی پهن که در بعضی از نوعهای آن قطر دایره گل تا ۱۰ سانتیمتر می رسد و از شهریور تا آبان ماه گل می کند.
3) گل داوودی منگوله ای(Chrysanthemum Pompona):
این گل قدش زیاد بلند نمی شود، کلاپرکهایش کوچک و کم و زیاد کرد و منظم است.
4) گل داوودی ژاپنی(Japanese Chrysanthemum):
قدش بلند کلاپرک ها میانه یا بزرگ ولی غالبأ غیر منظم و منظره سر شوریده و فرفری را دارد که شکل و اندازه سیخکهایش به این گل وضعیت خاصی می بخشد.
5) گل داوودی دیر رس(Chrysanthemum serotinum):
رقمی زیبا و قد بلند که تا ۱ / ۵ متر است، برگهایش متناوب با برشهای هلالی شکل و گلها مرکب از خوشه کلاپرک است.
6) گل داوودی مودون: که سیخکها بسمت پهلو پیچیده است.
7) گل داوودی مادام البرلبرن: که سیخکها همه بسمت میانه گل پیچیده است.
8) گل داوودی سور: که سیخکها بسوی پایین خم شده است.
9) گل داوودی لوبارروا: با سیخکهای پیچیده بسمت دیگر.
10) گل داوودی لوور: با سیخکهای نوکدار خم شده بسمت میانه گل.
11) گل داوودی گل درشت: که سیخکهای اطراف آن آویخته و سیخکهای میانه بسوی وسط گل خم شده است.
12) گل داوودی روزای: با سیخکهای باریک و بلند در هم پیچیده.
13) گل داوودی نمور: با سیخکهای تیز و درهم پیچیده.
14) گل داوودی لولوی سبز: باسیخکهای تیز و ژولیده.
15) گل داوودی دم رمی: با سیخکهای نوک تیز که در اطراف آویخته و میان آن بسمت وسط خم شده است.
16) گل آذین منگوله ای: گل های کروی و توپی شکل می دهد که به دلیل گل های کناری کوتاه و یکنواخت
آن است البته شکل آن از قرینهای کامل برخوردار است و گل های لوله ای آن دیده نمی شود.
17) گل آذین درشت: در این مورد قطر غنچه حتی بیشتر از ۱۰ سانتیمتر بوده و به اشکال گوناگون طبقه بندی می شوند گل های مرکزی در اغلب این فرم ها چندان واضح نیستند.
18) گل آذین کم پر: شبیه آفتابگردان و متشکل از یک یا دو ردیف گل های بیرونی ماده و گل های مرکزی دو جنسی و بارور بر روی نهنج است.
19) گل آذین زینتی: شبیه نوع منگوله ای است زیرا که اساسا از گل های شعاعی تشکیل شده است ولی گل های پیرامونی بزرگتر از گل های میانی هستند و شکلی غیر متقارن به گل می دهند.
20) گل آذین شقایقی: به نوع کم پر شبیه است و تفاوت آن در گل های میانی است که کشیده و لوله ای بوده و حالت برجسته و بالشتک مانند دارند. گل های لوله ای آن می توانند همرنگ یا رنگ متفاوت از گل های کناری داشته باشند.

خواص درمانی چای گل داوودی:
گل داوودی گیاهی است با برگهای سفید یا زرد کمرنگ که خوردن دم کرده آن در میان مردم کشورهای چین، ژاپن و جنوب آسیا رواج دارد. خواص درمانی فراوان چای گل داوودی از ۱۵ قرن پیش شناخته شده بود و در حال حاضر نیز هنوز بسیاری از فواید آن ناشناخته باقی مانده است.
چای گل داوودی فاقد هر گونه کافئین است و نه تنها سموم را از بدن دفع می کند بلکه روشنایی چشم را هم می افزاید. این نوشیدنی، علاوه بر افزایش میزان گردش خون، کلسترول و بسیاری از بیماری های مرتبط با افزایش سن مانند فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی را کنترل می کند.
بسیاری مشکلات پوستی مانند آکنه و جوش با جوشاندن گل داوودی در کمی آب به مدت پنج دقیقه و مصرف منظم آن بهبود پیدا می کند و مصرف منظم این چای، آکنه، جوش و دندان درد خفیف را برطرف می کند.
چای گل داوودی حاوی مقادیر فراوان بتاکاروتن، فیبر، آهن، منیزیم، نیاسین، پتاسیم و ریبوفلاوین است که علاوه بر تأمین نیاز بدن، گیجی را کاهش و میزان هوشیاری را افزایش می دهد.

چای گل داوودی که خنک کننده طبیعی است، دمای بدن را پایین می آورد، نوشیدنی تقویت کننده ای برای کسی که تب دارد است و در رفع گرمازدگی نیز موثر است و در دوران سرماخوردگی، بسیاری از علایم مانند درد و تب را کاهش داده و دوره بیماری را کوتاه می کند. همچنین از آنجایی که این گیاه غنی از ویتامین C است، مصرف چای آن در کاهش درد سینوزیت موثر است.
خاصیت ضدویروسی آن، احساس سنگینی سر بر اثر عفونت ویروسی را تسکین می دهد. از آنجایی که این چای فاقد کافئین است، مصرف آن فرد را از عوارض جانبی مربوط به کافئین مانند اضطراب، دلهره و بدخلقی در امان نگه میدارد.
همچنین انسداد رگهای واریس و قلبی عروقی را رفع می کند و چای این گل که خاصیت تحریک کننده دارد، مغز را جوان می کند، آرام بخش و تقویت کننده قدرت تفکر است. کمپرس این چای، تیرگی دور چشم را برطرف می کند. چای این گیاه در هضم غذا کمک می کند و باید همراه غذا مصرف شود.
امیدواریم با این توضیحات، گل داوودی و خواص آن را به خوبی به شما معرفی کرده باشیم. در صورت علاقه مندی شما عزیزان می توانید با کلیک بر روی لینک، با نحوه پرورش و آفات گل داوودی نیز آشنا شوید.















